top of page

Info o letním workshopu storytellingu

Intenzívní kurz storytellingu pro Češky a Čechy a Slovenky a Slováky vám otevře stavidla do světa vlastní představivosti a ukáže vám, jaká zákoutí a tajemné zákruty se v něm skrývají.

Tento výlet podniknete ve skupině lidí, kteří milují příběhy, a pod vedením dvou zkušených lektorek Barbory a Martiny. Storytellingu se vyučily na světově proslulých školách, takže se můžou hrdě prokazovat titulem: vypravěčky.

Čtyřdenní kurz storytellingu by mohl být právě pro vás, POKUD:

  • Vás láká představa, že vystupovat před lidmi může být příjemným a naplňujícím zážitkem.

  • Chcete si dopřát několik dní ve světě fantazie a probudit svou vlastní představivost.

  • Rádi byste se setkali s lidmi plujícími na stejné vlně a nechali se inspirovat jejich příběhy.

  • Líbí se vám myšlenka, že se o vás bude někdo čtyři dny láskyplně starat (skvěle vám uvaří, vyspíte se ve voňavé posteli, a když se zrovna nebude vyprávět, můžete odpočívat u rybníku nebo mezi stromy) a poskytne vám bezpečný prostor pobýt sami se sebou a objevovat své schopnosti.

A co to ten storytelling vlastně je?

Éterické vysvětlení: Storytelling je něco, co všichni dobře známe. Každý z nás totiž někdy vypráví a jindy zase naslouchá. Své vlastní příběhy žijeme. Příběhy, které nám někdo vypráví, ale často prožíváme také, a to když se natolik vcítíme do hrdinek či hrdinů, až jejich životní cestou procházíme s nimi. A proto je pro nás storytelling tvůrčí způsob, jak poznávat sebe sama i svět kolem nás.

Praktické vysvětlení: Storytelling je, když vyprávíte příběh a přitom dobře víte, jak vypadá fungující příběh, a už se při vyprávění nemusíte soustředit na všechny naučené praktické zákonitosti, protože se staly vaší přirozenou součástí.

 

Výhody storytellingu: Nejlepší na storytellingovém kouzle je to, že všichni jsme vlastně vypravěčky a vypravěči, metoda storytelling nám pouze může pomoci v sobě dovednost vyprávět objevit, trénovat ji a umět využívat ve svém životě. Jakmile ovládnete řemeslo a dostane se vám pod kůži, je to jako jezdit na kole, to se nezapomíná, už to máte v sobě.

Co vás čeká?

4 dny, ve kterých budeme minimálně 24 hodin vyprávět příběhy v rámci workshopu. Zbylý čas budeme příběhy zažívat, ale také si od nich odpočineme.

Vyzkoušíte si metodiku storytellingu z nejproslulejší školy storytellingu na světě Emerson College ve Velké Británii a další významné školy OsloMet v Norsku. Své znalosti a dovednosti vám předají vypravěčky, zkušené lektorky a zakladatelky organizací Storytelling CZ a Príbehom na stope Barbora a Martina. Obě lektorky mají otevřený nehodnotící přístup a jsou fanynkami upřímné pozitivní motivace.

Budeme pracovat ve společnosti českého a slovenského jazyka, ve skupině, ve dvojicích i samostatně. Každá účastnice/každý účastník workshopu bude krok po kroku objevovat svůj příběh, trénovat jeho vyprávění a v závěru ho povypráví před ostatními z workshopu.

Vyzkoušíte si dramaturgickou práci s příběhem, rozbor charakterů postav, naučíte se rozpoznat různé struktury příběhu a umět je používat při vlastní tvorbě. První část workshopu patří zkoumání příběhu a druhá část jeho interpretaci. Budeme improvizovat, pracovat s mimikou, hlasem a gesty. Vyzkoušíme si, jak funguje dynamika v příběhu, jak se nebát pauzy nebo jak se dá komunikovat s publikem.

Zažijete, jaké to je, když se na 4 dny odstřihnete od své každodenní reality a budete se intenzívně věnovat jedné dovednosti. Zjistíte, že jste ušli obrovský kus cesty, dozvěděli se spoustu nového a potvrdili si, že to, co už jste věděli, opravdu funguje. Stanete se zcela novým vypravěčem či vypravěčkou. Poznáte nespočet nových nástrojů a technik, jak pracovat s příběhem, se sebou samým, s publikem.

To vše za pomoci vynikajících pokrmů, které umíme vyladit dle vašich priorit a omezení. Skvěle se vyspíte uprostřed přírody. Když budete chtít, můžete se pomazlit s místními zvířaty a třeba si i vyzkoušet, jak reagují na vaše vyprávění, jistě to budou skvělí posluchači! Nohy si vymácháte v rybníce, projdete se lesem, odpočinete si pod pergolou a zadíváte se večer do ohně a na hvězdné nebe.

Naučíte se nevyprávět takzvaně z hlavy, ale rovnou srdcem!

Co si odnesete zpátky domů:

 

 

Slibovat zázraky nechceme, ale kouzel si užijete spoustu!

 

Budete vědět, jaké jsou základní stavební kameny příběhu, i kdyby vás vzbudili o půlnoci. Budete rozumět fungování dynamiky příběhu, zvládnete v příběhu střídat emoce, budete umět příběh nastartovat, ale také s ním přistát. Dokážete vytvořit funkční a poutavý příběh.

 

Když budete příběh vyprávět před publikem, budete vědět, co dělat s rukama, kam se dívat a proč a jak zvládnout trému tak, aby vás neovládla. 

 

Z kurzu si odvezete nového parťáka, vypravěčku či vypravěče v sobě. 

Praktické info

Cena

Storno podmínky

  • Workshop bude probíhat ve Mlýně Žabonosy ve Středočeském kraji v České republice. Ubytování je možné ve dvou až šesti lůžkových pokojích. Bude o nás postaráno plně – tedy s plnou penzí, jíst a pít budeme v místní restauraci.

  • Workshop začíná ve čtvrtek 22. 8. 2024 ve 14:00 a končí v neděli 25. 8. 2024 také ve 14:00.

  • Cena workshopu zahrnuje odměnu pro dvě lektorky, ubytování na 3 noci, plnou penzi po celou dobu a veškeré materiály.

Cena workshopu v Eurech:

  • Cena za workshop je 470 Eur.

Cena v českých korunách:

  • Cena za workshop je 11 110 Kč.

​​

Pokud byste raději zaplatili kurzovné ve splátkách, napište nám. Dohodneme se individuálně:) storyhuntersmail@gmail.com

Zrušení kurzu do 31. května 2024: bude vám vrácena celá částka.


Zrušení do 30. června 2024:

bude vám vráceno 50 % zaplacené částky.


Zrušení méně po 30. červnu 2024:

bude vráceno 0 % zaplacené částky, ale vždy je možné za sebe poslat náhradníka.

bottom of page