top of page

Reference

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Storytelling s Maťou mi pomáha nachádzať nečakané súvislosti nielen v známych príbehoch ale aj v tých, ktoré sa udiali v mojom živote. Zrazu im dokážem dať štruktúru a urobiť ich zaujímavými aj pre druhých. Aj vďaka storytellingu s Maťou som sa odvážil napísať knihu. Rozprávanie príbehov je zručnosť, ktorej sa nikdy nevzdám, lebo mi dáva schopnosť lepšie rozumieť sebe aj druhým.


Duško Martinčok, spisovateľ

Barbora Voráčová je pro mě synonymum pro storytelling. Už mnoho let. Pomůže vám od nuly postavit váš vlastní osobitý příběh, hrát si s ním a vdechnout mu život. Prvky storytellingu a některé techniky, které mi Bára ukázala, jsem využil jako učitel, novinář i otec – pokaždé jsem narazil na něco, co se mi hodilo. Je to člověk, který z vás udělá vypravěče.

Jan Bartoněk, redaktor nakladatelství publishED

Myslela som na teba už viac krát. Veľmi ma nakopol ten tvoj workshop aj skúsenosť, ktorú som si odtiaľ doniesla. Zobrala som odvahu a vykročila s mojimi témami - životný cyklus človeka (ženy) a dynamika rodiny, vplyv na širšiu komunitu - do sveta. Oslovila som Schaubmarov Mlyn a Lýceum v Modre a vyzerá to veľmi sľubne. Už niečo chystáme a určite aj storytelling tam bude hrať dôležitú úlohu. Určite sa ti ozvem, keď budem vedieť viac. Ďakujem za nakopnutie.

Zdenka Kostoláni

Příběh je pro mne to, jak se učíme rozumět světu. Používám ho ve svém každodenním i pracovním životě, kdy facilituju příběhy jiných lidí. Díky Báře jsem získala jistotu v tom, jak příběhy vyprávět, odkud kam jít a pohrát si s detailem. Bára mi nabídla prostor a obrovskou podporu ve zkoušení a hraní si. Její otevřený přístup a zájem o každý příběh mne povzbudil kdykoliv, kdy jsem nevěděla jak dál.

Vanda Gabrielová, facilitátorka, lektorka aplikované improvizace

 

Hlavne Ti chcem ale poďakovať za úžasnú dielňu. Bolo to celé príjemné, láskavé, pohladzujúce, sebaspoznávajúce, posúvajúce. Nedeľa, všetky tie príbehy a žienky s nimi,  mi asi ešte dlho ostanú v pamäti, bolo to veľmi silné. A som teda hrdá aj na seba, že som sa odvážila vystúpiť zo svoje komfortnej zóny. Myslím, že som sa trochu viac skamarátila so slovom, čo je super. Zaujímavé je, že už na druhý deň som sa niekedy pri rôznych rozhovoroch zastavila a uvedomila si, že  sa cítim istejšia aj odvážnejšia. 

 

Karína Cagáňová, pedagogička

Bára je skvělá vypravěčka, instruktorka vyprávění a organizátorka. Mohu ji jedině doporučit. Absolvoval jsem u ní několik kurzů storytellingu a vím, že dokáže pomoci každému k nalezení jeho vlastní cesty. Bára je členem širší vypravěčské komunity, má zkušenosti ze zahraničí a také z různých jiných uměleckých a terapeutických oborů. Využijte přiležitosti a jděte do toho, nebudete litovat!

Tomáš Randus, Software Engineer

V rámci stretnutí storytellerov pre mňa bola veľmi dôležitá a užitočná vec umenie učiť sa vzájomne počúvať (dnes sa mi to zdá ako vzácna vec!), precítiť a pochopiť zmýšľanie druhého človeka, možnosť vytvoriť si vzájomne priestor, kde sa môžeme cítiť v bezpečí a kde môžeme slobodne tvoriť a prejavovať sa. Storytelling vnímam ako výborný nástroj trénovania pamäti a širokospektrálnej imaginácie. 

Ali Brindová, poetka

Zistila som, že najviac ma posúva vykročenie z mojej komfortnej zóny a vedomé vstupovanie do potenciálne nepríjemných situácií - ako je napríklad pre ženu návšteva autoservisu, priznanie chyby, žiadosť o vyšší plat alebo rozprávanie pred publikom. To posledné sa dá naučiť a dokonca to môže byť nezabudnuteľná skúsenosť. Niekoľko mesiacov som takto chodila na storytellingový kurz k Martine Jánošíkovej a veľmi veľmi to odporúčam hocikomu, kto sa potí, keď má rozprávať pred triedou, na porade alebo s revízorom. Martina je macher.

Monika Kompaníková, spisovateľka

bottom of page